Suha gradnja

Gips ploče, profili i oprema

XPS

Kamena vuna

Staklena vuna

Gips ploče, profili i oprema

Gips ploče

Profili

Oprema

 

Gipsana ploča je osnova suvremenog dizajna u današnje vrijeme. To je materijal koji je jednostavan za rukovanje, brzo i lako se montira te skraćuje vrijeme izvedbe završnih radova.

Koristimo ga za spušteni strop, kao završni materijal kod uređenja zidova ili pak kao ukrasni element.

Imamo ploče u standardnoj sivoj boji koje nam dolaze u dimenzijama 1,25×2,0m, debljine 12,5mm. Dostupne su i u drugim dimenzijama.

Također, imamo i vodootporne ploče koje su zelene i najčešće se koriste u kupaoni ili kuhinji (kako bi se izbjeglo upijanje vode).

Još jedna vrsta ploča su vatrootporne (ružičaste boje), ali i akustične ploče koje imaju odličnu zvučnu izolaciju.

Za sve vrste ovih ploča, u ponudi imamo sve potrebne profile i opremu (spojnice, ovjesi, visilice…).

XPS

XPS

XPS ili stirodur ili ekstrudirani polstiren je  toplinsko-izolacijski proizvod koji nalazi svoju široku primjenu u graditeljstvu.

XPS podnosi vrlo visoka tlačna opterećenja, ima odlična toplinsko-izolacijska svojstva i praktički ne upija vodu.

Primjenjujemo ga na više područja: izolacija podnožja fasada, izolacija podova (prohodni ravni krov, sportske dvorane,..), izolacija ispod temeljne ploče, izolacija podrumskih zidova….

Kamena vuna

Kamena vuna pruža brojne prednosti za izolaciju svih vrsta zgrada, proizvodnih pogona i objekata.

Kamene vune su u većini slučajeve negorivi izolacijski materijal koji daje veliki doprinos u zaštiti ljudi i imovine u slučaju požara, uvelike pridonosi smanjenju troškova grijanja i hlađenja (i do 5 puta!), izvrsna zvučna izolacija, zidovi “dišu” zbog velike sposobnosti paropropusnosti te omogućuje zdravu mikroklimu unutar objekta.

Nudimo Vam različite dimenzije, kako u roli tako i u pločama; od raznih proizvođača.

Staklena vuna

Staklena vuna je vrsta mineralne vune, koja se koristi kao izolacijski element.

Napravljena je od staklenih vlakana koja pomoću veziva tvore strukturu sličnu vuni. Zračni džepovi koji se nalaze između vlakana osiguravaju vuni odlična termoizolacijska svojstva.

Koristi se na više područja: kod ispune rastera drvenih podova kao i kod neprohodnih tavanskih podova, između i ispod rogova krovne konstrukcije, drvene zidne konstrukcije…

Staklena vuna nam dolazi u rolama ili pločama.