Gruba gradnja

Betonski blokovi

Opekarski proizvodi

Armatura

Betonsko željezo

Betonski proizvodi

Bitumenske trake

Cement i lumal

Građevinska oplata

Polikarbonatne ploče

Betonski blokovi

Betonski blokovi se koriste za zidanje podruma, prizemlja ili bilo kojeg stambenog prostora sa termo betonskim blokom.

Betonski blokovi za zidanje, izrađuju se od smjese kvalitetnog drobljenog kamena i cementa.

Njihova visina od 20cm i dužina od 40 cm su fiksne, a širina je ta koja se mijenja; 10, 20 ili 25cm. Potrošnja blokova bez obzira na širinu zida iznosi 12,5 kom/metar kvadratni. 

Opekarski proizvodi

Opeka je građevinski proizvod koji se dobiva od prirodnih materijala kao što su glina, voda i pijesak.

Paropropusna je, ima svojstva toplinske i zvučne izolacije, te je otporna na udarce, kemikalije i razlike u vlažnosti i temperaturi.

U ponudi imamo termo blokove (debljine 25, 30 i 38cm), modularne blokove (25x19x19cm, 29x19x19cm,29x25x23,8cm), pregradne elemente (debljine 6, 8, 10, 11,5, 15 i 20cm), fert gredice (dužine od 2,0m do 6,6m), stropne elemente (24,5×37,5x14cm), pune i fasadne opeke (25x12x6,5cm)…..

Armatura

Armaturne mreže se koriste kao finalni proizvod za armiranje betonskih konstrukcija.
U visokogradnji su to: temelji, zidovi, ploče, podovi, stupovi..

U niskogradnji su:  putovi, mostovi, tunelske obloge, potporni zidovi…

Za proizvodnju zavarenih armaturnih mreža koristi se rebrasti čelik promjera 5-10 mm.

U ponudi imamo:

– armaturne mreže oznake “Q”- žice se spajaju u obliku kvadrata i nosive su uzdužne i poprečne žice.

Za armaturne mreže oznake “R” ponude radimo prema upitu.

Betonsko željezo

Betonsko željezo su u osnovi željezne šipke koje se postavljaju u betonske stupove kako bi se izbjegle deformacije betona i ojačala sama konstrukcija. 

U ponudi imamo bet. željezo u šipkama dužine 6m i 12m, profila fi 8, fi 10, fi 12, fi 14, fi 16, fi 18, fi 20, fi 22, fi 25, fi 28…

Također, u ponudi imamo i savijenu armaturu koju isporučujemo prema specifikaciji i potrebama kupca.

Rešetkasti nosači: koriste se u visokogradnji (krovišta, hale), sportske dvorane, poljoprivredne zgrade..

Betonski proizvodi

Jedini hrvatski proizvođač dimnjaka PGM, garantira iskustvo, napredak i kvalitetu.

Dimnjaci su konstrukcije na građevinama namijenjene za ispuštanje dima, plina ili para iz peći u atmosferu. Većina ih je izgrađena okomito, zbog što lakšeg i jednostavnijeg otpremanja plinova. 

Dimnjaci se sastoje od dimovodne cijevi, betonske ovojnice (plašta), priključaka za trošila, otvora za čišćenje, kondezacijske posude i kape.

U ponudi imamo 4 vrste dimnjaka:

– za kruta goriva

– univerzalni dimnjaci

– plinski za C klasu bojlera

– plinski za kondezacijske aparate

Opločnici su osnova Vaše lijepe okućnice.

Pojavljuju se u raznim oblicima, bojama i dimenzijama. Koriste se i za popločavanje parkirališta, biciklističkih staza, parkova, garaža i prilaza, …

Vaše je da nam pošaljete upit s namjenom prostora gdje će ići opločnici, te željenom bojom; a mi Vama dostavljamo ponudu u što kraćem roku.

Geotekstil je namijenjen za postavljanje između filterskog sloja šljunka i drenažnog kanala te služi za zaštitu cijevi u zemlji ili zaštitu od rasta trave gdje se postavljaju opločnici.

Ima široku primjenu kako u visokogradnji tako i u niskogradnji, za zaštitu terena od erozije, za dreniranje, zaštitu hidroizolacije, ..

U ponudi imamo jako puno vrsta geotekstila, ovisno za što Vam je potreban.

Bitumenske trake

Bitumen je visoko kvalitetan, ekološki prihvatljiv građevni materijal. Ne otapa se u vodi i izuzetno je otporan na većinu učinaka organskih soli, agresivnih voda, ugljičnih kiselina i lužina. Također, otporan je na vremenske uvjete i izuzetno elastičan i fleksibilan.
Bitumenskih traka imamo raznih vrsta, kao i što im je i sama uporaba šarolika: ravni krovovi, zeleni krovovi, kosi krovovi, mostovi, temeljna hidroizolacija..

Cement i lumal

Cement služi za pripremu betona u zahtjevnim betonskim konstrukcijama.
Koristimo ga za nosive betonske konstrukcije i za betone viših završnih čvrstoća, kao i za radove betoniranja temelja, nenosivih i nosivih betonskih konstrukcija te izradu glazura. 

Lumal  je zidarski cement oznake MC 5. Namijenjen je za pripremu morta za zidanje, cementnog šprica te grube i fine žbuke (za ručno vanjsko i unutrašnje žbukanje). 

Građevinska oplata

Građevinska oplata -blažujka- odlikuje se visokokvalitetnom izradom i pruža optimalnu stabilnost i čvrstoću. Sastoji se od ljepljenih listova furnira te je s obje strane obložena smeđim polimernim slojem gustoće od 120g/m². 

Može biti od topole ili breze, protuklizna, glatka, a visina se mijenja ovisi o potrebi kupca pa može biti 12mm, 15mm, 18mm i 21mm.

Građevinska oplata -žuta- je izrađena od slojeva drva smreke ili jele koji su zalijepljeni vodootpornim ljepilom. Vanjski sloj je sastavljen od širinsko zaljepljenih lamela postavljenih u uzdužnom smjeru, srednji sloj ima poprečno
postavljene letvice. Nudimo Vam oplate dužine 2,0m, 2,5m i 3,0m. 

Polikarbonatne ploče

Polikarbonatne ploče su čvrst i dugotrajan materijal sa UV zaštitom i odličnim izolacijskim svojstvima. Ploče se najčešće koriste za prekrivanje nadstrešnica, ostakljivanje hala i poljoprivrednih objekata, u proizvodnji namještaja i dekoraciji interijera, izrada staklenika… Mogućnost postavljanja i na zakrivljene površine. Dostupne su u par osnovnih boja (prozirna, bronca, zelena, plava i opal) te u  debljinama od 4mm do 40mm.